Sunday, May 8, 2011

lirik ubah to sumone

Cinta untuk Nabila
Aku ciptakan sepanjang hidupku ini
Telah lama aku mencari
Kemana menghilangnya puteri
Apakan daya
Sudah suratan tertulis kita bertemu
Hingga kini setelah berpisah
Salju yang beku terlerai sudah
Oh Nabila...
Lambang cintaku kepadamu
Hingga kini oh Nabila takkan lupa
Mengingatimu
Oh Nabila...
Lambang cinta yang telah layu
Hingga kini oh Nabila
Agar kau dapat mengerti
Kepada mu puteri
Kusanjung tinggi
Lagu untuk Nabila
Aku ciptakan bila mata
Kuterpejam lena
Kuutuskan bayu yang bertiup
Menyatakan cinta untuk Nabila

tips mencari cinta sejati

ramai yg salah bila nk mnyintai n mnyangi sumone...ada yg snggup korbankn segalanya demi cinta n syg..aku respect la tp BODOH..c'on man..u risk sumtnhg dat is cost more than a million just for a guy yg belum tn2 jd suami??hmmm

mcm nie la..sblum kita cinta or syg org 2..baik kita tgk n sldik dulu..nk tau dia btui2 syg n cinta kita:

1-dia mesti syg n cinta Allah SWT dulu sbb klu dia cinta n syg mmg ssh la dia nk langgar pa yg haram..

2-dia mesti syg n cinta Rasulullah SAW..

3- dia mesti syg n cinta both of parents dia..

klu la tiga2 nie cukup maka insyaAllah cinta n syg kita berbalas..

kalimah cinta

Simpan diri ku terseksa
Nak ku luahkan tak ku gentar
Kekurangan ku terbongkar

Sisi mu umpama syurga
Peluang emas ku jamah
Bahagia yang ku cari
Awal dulu

Aku
Insan yang terdampar
Yang tinggal menagih cinta

Terang dan terlindung
Dimana tempat nak ku singgah
Mengesan mu pasangan ditakdirkan

Ku
Rempuh azab sengsara
Tak kisah asal bersua
Kau kasih penyeri jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Kau kasih isyarat jiwa
Ku meniti jalan yang lurus
Kau kasih isyarat jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Mengenal erti cinta
Mengenal cinta tulus
hmm..crta aku kali ini sama jugak mcm crta yg dulu2..tapi kali ini aku nk ubah ckit..hehe..kita semua tahu yg suatu hari nanti kita mngkin akn ada perasaan yg ingin d cintai dan jugak d sygi..tp susah kan..satu dlm sjuta bru la kita dpt jmpa org yg bnr2 syg kan kita dan iklas mnyintai kita..

susah dan rumit jugak kalau nk bercoupling nie..tp mksud aku yg jujur la..hmm..let me tell u a story about my friend (speaking kot)...

nama di beri danial..dia nie sorg yg baik hati n relax orgnya...tp klu org xknal, most nt kata dia nie ego..hmm..but in da real life he is way fun..skrunk dia dh msuk umur 20 tahun..tua dah kwn aku nie..but jiwa mmg rockers tp balade rock..dia nie pelik cikit..org kata susah dia kata sng..

ok..2 crta latar back dia..now let me straight to the point...

dia prnh bercinta..ala cinta tyme skolah..but his relationship stays for 3 years..lama jgak kan..sgala tangis tawa brsama kkasih dia yg dh pun d anggap teman hdup..dr pndang ksar mmg la mamat nie hati kering gak but klu dgn pmpuan mmg pijat semut pun semut 2 senyum balik..apa ja dia snggup buat untuk gembra kan hati kkasih dia yg bernama (sensor)..

but its all just for a while untill both of them entered ipt..hmm..bnyk brubah sjak msuk ipt nie..mklumla bz dgn assgmnt la apa la..satu ja pelik ngan mamat nie..dia cepat bergaul terutama dgn prmpuan..n ini la sbb kekasih sejoli nie putus..kecian..besa la kan..mulut org..

lama gila dia nk lupa si minah nie..wlupun si minah nie dh ada bf..tp dia cuba gak la..but all fail..xtahan pun..yg tahan rs setahun 2 pun pling lama..agaknya la..but now dia dah mula happy balik mcm dulu..all thankz to a girl dat bring back senyuman dia..

nak tau sapa prmpuan 2??

Wednesday, March 2, 2011

hei pujaan hati apa khbar mu..
ku harap kau baik2 saja..
pujaan hati andai kau tahu..
ku sgt mncintai dirimu..

menatap indahny snyuman di wjhmu..
mmbt ku terdiam dan terpaku..
mngerti akan hdir mu..
cinta terindah...

kerna xda apa kata yg dpt mngambarkn...
bertapa pntingnya drimu bt ku..
kerna drimu akn wjud dlm hati ku..
sepanjang hdup ku..
wlu kita berjauhan..
kau tetap pujaan hati ku

ketemuan sesuatu yg bernilai

sering kali kita asyik mncari sesuatu yg indah untuk d knang slamanya..tp...adakh yg indah 2 akn kekal slamany dgn kita??

bg ku khdiran diri mu adalh pling bernilai wlupun hny seketika...seri wjh mu dgn tawa n snyum yg trukir..

tp klu lah kita brjauhan??hmmm..kosong minda ku untuk berfikir...apa2 pun ku ingin kau tahu yg ku kn sntiasa merindui mu dan berada d cc mu..seperti mana bulan dan bintang...

Sunday, November 28, 2010

perempuan datang atas dasar cinta dan sayang
membawa dan memberi kebahagian pada si lelaki
lelaki yang benar-benar menyintai dan menyanyangi
hatiku menjadi sebahagian dari hatimu
wajah yang memberi cahaya untukku terus berjalan tika dalam kegelapan
senyum dan tawamu membuat aku teguh berdiri
menjadi dindingku kala aku keseorangan
dan kali ini jua aku dapat melihat cahya syurga cinta
syurga yg terpancar dari mata seorang hawa
kini aku serahkan segalanya pada Ilahi
dan ku harap dia dapat menerima ku seadanya
dan menyintai dan menyanyangi ku...