Sunday, May 8, 2011

lirik ubah to sumone

Cinta untuk Nabila
Aku ciptakan sepanjang hidupku ini
Telah lama aku mencari
Kemana menghilangnya puteri
Apakan daya
Sudah suratan tertulis kita bertemu
Hingga kini setelah berpisah
Salju yang beku terlerai sudah
Oh Nabila...
Lambang cintaku kepadamu
Hingga kini oh Nabila takkan lupa
Mengingatimu
Oh Nabila...
Lambang cinta yang telah layu
Hingga kini oh Nabila
Agar kau dapat mengerti
Kepada mu puteri
Kusanjung tinggi
Lagu untuk Nabila
Aku ciptakan bila mata
Kuterpejam lena
Kuutuskan bayu yang bertiup
Menyatakan cinta untuk Nabila

tips mencari cinta sejati

ramai yg salah bila nk mnyintai n mnyangi sumone...ada yg snggup korbankn segalanya demi cinta n syg..aku respect la tp BODOH..c'on man..u risk sumtnhg dat is cost more than a million just for a guy yg belum tn2 jd suami??hmmm

mcm nie la..sblum kita cinta or syg org 2..baik kita tgk n sldik dulu..nk tau dia btui2 syg n cinta kita:

1-dia mesti syg n cinta Allah SWT dulu sbb klu dia cinta n syg mmg ssh la dia nk langgar pa yg haram..

2-dia mesti syg n cinta Rasulullah SAW..

3- dia mesti syg n cinta both of parents dia..

klu la tiga2 nie cukup maka insyaAllah cinta n syg kita berbalas..

kalimah cinta

Simpan diri ku terseksa
Nak ku luahkan tak ku gentar
Kekurangan ku terbongkar

Sisi mu umpama syurga
Peluang emas ku jamah
Bahagia yang ku cari
Awal dulu

Aku
Insan yang terdampar
Yang tinggal menagih cinta

Terang dan terlindung
Dimana tempat nak ku singgah
Mengesan mu pasangan ditakdirkan

Ku
Rempuh azab sengsara
Tak kisah asal bersua
Kau kasih penyeri jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Kau kasih isyarat jiwa
Ku meniti jalan yang lurus
Kau kasih isyarat jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Mengenal erti cinta
Mengenal cinta tulus
hmm..crta aku kali ini sama jugak mcm crta yg dulu2..tapi kali ini aku nk ubah ckit..hehe..kita semua tahu yg suatu hari nanti kita mngkin akn ada perasaan yg ingin d cintai dan jugak d sygi..tp susah kan..satu dlm sjuta bru la kita dpt jmpa org yg bnr2 syg kan kita dan iklas mnyintai kita..

susah dan rumit jugak kalau nk bercoupling nie..tp mksud aku yg jujur la..hmm..let me tell u a story about my friend (speaking kot)...

nama di beri danial..dia nie sorg yg baik hati n relax orgnya...tp klu org xknal, most nt kata dia nie ego..hmm..but in da real life he is way fun..skrunk dia dh msuk umur 20 tahun..tua dah kwn aku nie..but jiwa mmg rockers tp balade rock..dia nie pelik cikit..org kata susah dia kata sng..

ok..2 crta latar back dia..now let me straight to the point...

dia prnh bercinta..ala cinta tyme skolah..but his relationship stays for 3 years..lama jgak kan..sgala tangis tawa brsama kkasih dia yg dh pun d anggap teman hdup..dr pndang ksar mmg la mamat nie hati kering gak but klu dgn pmpuan mmg pijat semut pun semut 2 senyum balik..apa ja dia snggup buat untuk gembra kan hati kkasih dia yg bernama (sensor)..

but its all just for a while untill both of them entered ipt..hmm..bnyk brubah sjak msuk ipt nie..mklumla bz dgn assgmnt la apa la..satu ja pelik ngan mamat nie..dia cepat bergaul terutama dgn prmpuan..n ini la sbb kekasih sejoli nie putus..kecian..besa la kan..mulut org..

lama gila dia nk lupa si minah nie..wlupun si minah nie dh ada bf..tp dia cuba gak la..but all fail..xtahan pun..yg tahan rs setahun 2 pun pling lama..agaknya la..but now dia dah mula happy balik mcm dulu..all thankz to a girl dat bring back senyuman dia..

nak tau sapa prmpuan 2??